Skip to main content
Til toppen
Klikk og hent GRATIS i nærmeste butikk 120 dager åpent kjøp Vi matcher prisen på ALT Trygg handel med Vipps, kort eller Klarna
Fem grunner til å kjøpe dusjkabinett
Fem grunner til å kjøpe dusjkabinett
hvorfor bør du velge dusjkabinett

Fem grunner til å kjøpe dusjkabinett

Det finnes mennesker som aldri kunne tenke seg dusjkabinett på badet – men det finnes faktisk noen gode grunner for å investere i et kabinett.

Det finnes mennesker som aldri kunne tenke seg dusjkabinett på badet – men det finnes faktisk noen gode grunner for å investere i et kabinett. Spesielt er dusjkabinett aktuelt hvis du bygger om et gammelt bad.

 Vann sliter mer på boligen din enn du tror  

Et kabinett er en effektiv beskyttelse mot vann – eller fukt generelt – som er enhver boligeiers verste mareritt. Får fukten bre seg og jobbe over lengre tid, er du nærmest garantert råteplager, sopp og mugg. Nettopp derfor kan et dusjkabinett være en god løsning, spesielt om du skal bygge om badet i eldre bygningsmasse. Men fuktskader alene er ikke grunn god nok til at dusjkabinett kan være aktuelt for flere – her har du fem gode grunner til å sette inn dusjkabinett på badet:

1. Vann direkte mot vegg og gulv 

Vi skal ikke ta opp den evinnelige diskusjonen om fall mot sluk her, selv om diskusjonen er reell nok. For et eldre bygg kan selve bruken av dusjvann rett mot vegg- og gulvfliser være god nok grunn i seg selv. Ikke så mye på grunn av flisene, som på grunn av fugene mellom flisene. Avhengig av når fugene ble lagt, og hvor profesjonelt fugingen er utført, vil fugene slippe gjennom mer eller mindre vann. I og for seg ikke nødvendigvis et problem, det heller – det kommer an på hvor bra membran det ligger bak vegg- og under gulvflisene. En dårlig membran er nemlig roten til alt ondt, når vi snakker baderom.

2. Tenk kabinett med tak 

Joda – det finnes mange typer kabinett med tak. Har du en slik på badet, kan du dusje lenge uten at badet ser ut som en steambadstu når du er ferdig. Vannet kondenserer nemlig til dråper på tak, vegger og dører, og slipper ikke ut i rommet. Alt du trenger, er en nal til å fjerne fukt fra vegger og dører, og kanskje en klut til å tørke over taket med.

3. Vegger og dører kondenserer også vann 

Selv et kabinett uten tak vil kondensere det meste av vannet når du dusjer. Noe vil nok slippe ut – spesielt om du tar deg veldig god tid og bruker mye varmtvann – men det neste kondenserer på vegger og dører, og kan altså fjernes problemfritt med en god nal.

4. Ekstrautstyr – mengder av ekstrautstyr!

Flere dusjkabinettløsninger har luksus som standard. Radio, massasjefunksjon, vifter – ja til og med infrarød badstue! Fordelen med å ha slikt utstyr i kabinettet, er at du slipper å gjøre plass til det på selve veggen, der boring og skruing kan føre til hull i den (berømte) membranen og åpne for fuktskader. I tillegg vil et kabinett med ekstrautstyr ha alt integrert i løsningen, slik at du slipper tilpasninger, skjøting og ekstra kontakter på badet.

5. Sklisikker bunn

Ja – dette er faktisk et godt argument. Hvor mange kjenner du egentlig som har sklisikre fliser i dusjen? Tenkte oss det, ja. Etter som man blir eldre, er det mange som blir noe mer ustø og usikre på bakkekontakten, for å si det slik. Dusjkabinett leveres gjerne med sklisikker profilering i kabinettbunnen, ute at du må tenke på ekstrautstyr i form av sklisikre striper med tape på undersiden.

Lenker
Min side